2017. január 19., csütörtök

2016 legjobb gyerekkönyvei

2016 tele volt jobbnál jobb magyar és külföldi gyerekkönyvekkel és játékokkal. Sok örömünket leltük az olvasásban és a partijátékokban, ráadásul most azt is eláruljuk, melyek voltak 2016 felejthetetlen meséi és társasai
"Egyik nagy kedvencünk az elmúlt évben megjelent könyvek közül Satoe Tone Ahol a szív dobban című könyve, mely a Kisgombos Kiadó második könyveként jelent meg a Pipó utazása után. Satoe Tone a Bolognai Nemzetközi Illusztrációs Díj első helyezettje elmélyülésre hívó képei univerzális nyelven mahol a szivesélnek, gyereknek, felnőttnek egyaránt felemelő élményt nyújtva. Különleges képnyelv ez, álomszerű, aprólékos technikával, megállásra, befelé figyelésre, szemlélődésre inspiráló képekkel megalkotva, jelképes mennyiségű szöveggel, ahol az odaszánt idő függvényében az érzéseké, a kimondatlan és kimondhatatlan szavaké lesz a főszerep.

A kék megannyi árnyalata jelenik meg a víz és az ég sötétjének ábrázolásában, míg két cica a fényt próbálja megtalálni és megőrizni a maga számára és egymásnak is. Gyönyörködtető és szívmelengető történet, mely elindulásra hív önmagunkba."
  Nyírd ki ezt a naplót
Keri Smith 2 hónapon keresztül hordott magával egy naplót mindenhova, és – ahogyan azt a már ismert naplóban is láthatjuk– megpróbálta minden létező módon tönkretenni, elszakítani a naplót az eredeti funkciójától. És ami ebben a legérdekesebb: ezekkel a szokásostól eltérő cselekedetekkel legalább olyan izgalmas élményeket szerzett, mint amilyeneket az ember szívesen leír a naplójába, hogy később is vissza tudjon rá emlékezni. Bevonta a barátait és együtt ötleteltek képtelenebbnél képtelenebb dolgokon, amiket meg lehet tenni egy naplóval. A végeredmény pedig megragadta az embereket is, és a napló népszerűsége töretlen.

Tallér Edina: Holnaptól minden rendben


Úgy kezdődött, hogy Eszter elment New Yorkba. A lány hiányát semmi sem pótolhatja, de nem is ez a cél. Még mindig naponta beszélgetnek, hiszen mindkettejüknek van mivel megbirkóznia. Benit a közelgő felvételi mellett legjobb barátja, Fedor sorsa aggasztja: az ukrán származású fiú szülei válófélben vannak. Fedor elveszettnek és elfelejtettnek érzi magát ebben az érzelmi és történelmi viharban, így Beni és Andris helyett új „barátok” felé sodródik. Eszternek sem könnyű: nagyon hiányzik neki Budapest, az otthoni barátok és a szerelem, de feltűnik a színen egy amerikai srác, aki eltereli a gondolatait. A kérdés csak az, hogy mi legyen ezután. Hol van ilyenkor Beni? Rendbe lehet még ez az egészet hozni, és ha igen, vajon érdemes-e? Mi a jó döntés: kitartani a másik mellett, vagy elengedni egymás kezét?
                                          Holnaptól minden rendben

Kertész Erzsi: Panthera - A hógömb fogságában


Az egész csak egy hegymászó szakkörnek indult… A titokzatos, párduc alakú hegy, (a Panthera), egy csapat gyerek (Gekkó, Vince, Hétfejű Helga, Virág, Noémi, na és persze Kismukk, aki az egész történetet feljegyzi az utókornak), a kezdetektől fogva gyanús hegymászó (Meredek Johnny), egy talpraesett portás néni (Jolika), és egy igen furcsa szerkezet, ami bárkit és bármit tetszőleges méretűvé tesz... Egy izgalmas, letehetetlen és vicces kalandregény kiskamaszoknak. Ezt olvasd a Rumini után, és az Időfutár előtt!
Képtalálat a következőre: „panthera a hógömb fogságában”

Wéber Anikó: Az osztály vesztese


Az éjszaka leple alatt furcsa kép kerül az osztály facebook oldalára: esetlen alak minion­jelmezben, felette a falra írt felirat: Az osztály vesztese! Az osztályfőnök tombol, a diákok gyanakodva méregetik egymást. Tettesnek se jó lenni, de áldozatnak még rosszabb. Egy osztálynyi gyerek életét ismerjük meg mindenestül, miközben velük izguljuk és szorongjuk végig ugyanazt a pár napot a felkeléstől a feleltetéseken át a napköziig. Vajon ki tette és miért?
Az osztály vesztese

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Föld napja Könyvajánló