2020. július 15., szerda

Szünidei könyvajánló 8-10 éves gyerekeknek


Vadadi Adrienn: Matricás Laci kerítést lop

Matricás Laci végre pihenhet egy nagyot, hiszen vasárnap még a rablók sem dolgoznak. Sajnos Sárika nem hagyja békén - állandóan akar tőle valamit! Hogy nyugta legyen a minden lében kanál kislánytól, nagyon ravasz cselt eszel ki... Vajon mit keres az állatkertben egy nyugalomra vágyó rabló? A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar "olvasni tanulok"-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első nagybetűs kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.



Tea Stilton: Emlékek bűbája - Varázslatok földje
A Sötét Mágus foglyul ejtette a hercegnők hűséges állatait. Segítőik nélkül a testvérek sebezhetőek, és csak magukra számíthatnak. Mégis elindulnak a Feledés zátonyához, hogy kiszabadítsák barátaikat, és megmentsék emlékeiket a felejtéstől.


Alexandre Dumas:  Olvass velünk!(3) -  A Három testőr

Nehézkesnek tűnik a szöveg, vagy túl hosszúnak? Nehéz rávenni a gyerekeket az olvasásra? Ebben segítenek az Olvass velünk! sorozat kötetei. Négy különböző szinten rengeteg történet várja a gyerekeket, amelyekből megismerhetik a klasszikus történeteket, és talán ez meghozza a kedvüket arra, hogy később az eredeti műveket is elolvassák.


Julia Boehme:  Bori és az esküvő - Barátnőm, Bori
Bori és az esküvő-buli Zizi szülei összeházasodnak, és Borit is meghívták! Ez lesz élete első esküvője! Ráadásul még virágszirmokat is szórhat vagy lehet, hogy ehhez már túl idős? De - mint azt Bori, Anna, és legfőképpen Zizi is megtapasztalhatja - nincs esküvő nehézségek nélkül. Egy újabb izgalmas Bori regény az esküvőről és a válásról.



Geronimo Stilton: Csapdában a saját házamban - Szabadulós könyv
Cinn, mi történik itt?! Távollétemben Volt professzor egy speciális biztonsági rendszert telepített a házamba, és most fogoly vagyok a saját otthonomban. Segítesz nekem kiszabadulni? Van egy alaprajzunk a házról, és rengeteg követésre váró nyom. Bajuszborzolóan izgalmas nyomozás lesz, szavamra!


Kertész Erzsi: Göröngyös Úti Iskola - Ne parázz!
A Göröngyös Úti Iskola éppen olyan, mint bármelyik másik iskola. Itt is mindig történik valami.

Saci mindig kedves, rendes és szorgalmas. Igaz, a matekot mostanában egyre kevésbé érti, és amikor becsúszik egy kettes, el is titkolja. Sőt, akkor sem szól semmit, amikor észreveszi, hogy az egyik osztálytársnője rosszban sántikál. Mindennek tetejébe ott van még a karácsonyi fellépés is. A család már nagyon várja, hogy énekelni lássák őt a színpadon. A kislány borzasztóan izgul, és mintha egyre jobban kaparna a torka.... Még szerencse, hogy idős barátjának, a bolondos Tata bácsinak minden nehézségre akad egy-két jó ötlete. Hogy micsoda? Kiderül a könyvből!



 /Gáspár Rebeka/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Föld napja Könyvajánló