2016. április 21., csütörtök

Kreatív Születésnap

Kreatív Születésnap
 Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban ismét kézműves foglalkozás zajlott. A Tappancs kézműves klub és kreatív családi barkácsműhely idén áprilisban ünnepelte harmadik születésnapját. A klub létrehozásáról Tóth Renáta gyermekkönyvtári koordinátor mesélt.
-Szerettünk volna egy olyan közösségteremtő foglalkozást elindítani, ami kellemes környezetben, családias keretek között zajlik. A könyvtárba  látogatóknak könnyen elsajátítható technikákat mutatunk. A műhely havonta egy szombaton, délelőtt várja a családokat. Itt van lehetőséget a közös kézműves tevékenységre, a minőségi szabadidő eltöltésére.
Az előkészületekhez egyszerű alapanyagokat használnak és a foglalkozásvezetők hagyományos, és újfajta kézműves fogásokat mutatnak az érdeklődőknek. Változatos anyagokból olyan ajándéktárgyakat készíthetnek a foglalkozásra érkezők, melyek meglepetésként adhatók barátoknak, családtagoknak. A klub célja, hogy az itt kapott ötletekkel otthon is lehessen barkácsolni. Az ismereteket, ötleteket a tőlünk kölcsönzött hobby és kézműves könyveinkből tovább lehet gondolni. A kreativitásnak sokféle formája bontakozhat ki egy-egy klubfoglalkozáson, - meséli lelkesen.
Az áprilisi összejövetelen a tavaszi virágok volt a téma. A résztvevők megtapasztalhatták, hogy krepp papír, egyszerű háztartási csipesz, szívószál felhasználásával milyen szép lakásdíszt, vagy dekorációt lehet készíteni.
A jó hangulatú, családias légkörű klubhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne egy szombat délelőtt pár órára kiszakadni a felgyorsult világból. Megállni, és a gyereket az ölébe véve elgondolkodni, hogy milyen ajándék az a pillanat, amit együtt tölthetnek. A következő klubfoglalkozás május 21-én lesz, amikor is a fonaldekorációk, és háromdimenziós papírdíszek készítésével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Anyák napi könyvajánló