2011. április 4., hétfő

INTERNET FIESTA GYERMEKKÖNYVTÁRUNKBAN

Használd az internetet hasznosan és tudatosan! 
Szórakozz és tanulj egyszerre!
- ezekkel a jelmondatokkal zajlott a 2011. évi könyvtári Internet Fiesta gyermekkönyvtárunkban. Kisiskolások és felső tagozatos diákok honlap bemutatókon és internetes vetélkedőn vettek részt március 21 - től március 28 - ig. Honlapbemutató foglalkozáson 3. osztályos gyerekek ismerkedtek meg a Mesekastély lakóival.
Sok-sok,  a gyerekek számára ismerős mesehős bukkant fel a nyitólap tornyain: http://www.mesekastely.hu/. Keresd Meg Te is kedvenc mesehőseidet az oldalon!

A Videó galériából az Alma együttes Ma van a születésnapom c. mókás videoklippje nagy sikert aratott.
Hallgasd meg Te is!


Fotók a foglalkozásról:



http://www.traff.hu/ oldal célja, hogy meséken és játékos feladatokon keresztül ismertessen meg a közlekedési táblákkal és szabályokkal. A gyerekek jó hangulatban és aktívan játszottak, melynek eredményeképpen „gyalog jogosítványhoz” jutottak.




A számítógép mindenben segít!  Dolgozatírásban(word) –, az osztálypénz  megfelelő kezelésében (excel) -, képregény írásban (PowerPoint)-, a fotózásban (Photosynth)-, kiadványszerkesztésben (Publisher) stb. 
A foglalkozáson videoklipp és oktatóanyag segítségével  4. osztályosok ismerkedtek a számítógép rejtelmeivel -a  http://microsuli.hu/ segítségével  - nagy érdeklődéssel.

KUKKANTS BE TE IS A MICROSULIBA!





Az elmúlt időszakban lehetőség nyílt egy sokkal korszerűbb, tartalmasabb gyermekkönyvtári honlap megtervezésére és megvalósítására, mellyel szeretnénk még több leendő olvasót, könyvtárhasználót  nyerni: http://gyermekkonyvtar.dfmk.hu/.
 A 4. osztályos gyerekek tetszését különösen a Galéria, a Videótár,  a Böngészde menüpont. és a gyermekkönyvtári blog nyerte el. 

BLOGOLJ TE IS VELÜNK!               http://tarkaforgokalandozo.blogspot.com/

Internetes vetélkedőnk a víz védelmében, a víz világnapjához (március 22.)  kapcsolódott. Az első feladat megoldásához a Magyar Elektronikus Könyvtár honlapját böngésztük: http://mek.oszk.hu/. Majd a 10-12 éves gyerekeknek egy vízzel kapcsolatos idézetet (http://google.hu/), a Youtube videotárában (http://www.youtube.com/) A víz üzenetei c. videó adatait kellett megkeresniük… A gyerekek élvezték az internetes búvárkodást, a jó megoldásért könyvjelzőt, mobiltelefon – tartót és tollat kaptak jutalmul.

Így búvárkodtak a gyerekek a világhálón:



MEGÚJULT HONLAPUNKON TE IS 
SOK ÉRDEKESET TALÁLHATSZ! 
"Utazz velünk... köss ki nálunk!

SZERETETTEL VÁRUNK HONLAPUNKON ÉS GYERMEKKÖNYVTÁRUNKBAN:
TARKAFORGÓ KALANDOZÓK












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Föld napja Könyvajánló