2011. április 15., péntek

UTAZZ VELÜNK... KÖSS KI NÁLUNK! - ÚJ HONLAPUNKON

Elkészült és hivatalosan is - sajtótájékoztató keretében -, átadásra és bemutatásra került könyvtárunk új honlapja, melyről  GYERMEKKÖNYVTÁRUNK megújult honlapja is böngészhető. 
A gyermekkönyvtári honlap önállóan is elérhető: http://gyermekkonyvtar.dfmk.hu/

Így tudósított a megyei napilap a sajtótájékoztatóról és április 14-i kézműves programjainkról:

"Megújult a megyei könyvtár honlapja

Utazz velünk, köss ki nálunk!

Elkészült a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei Könyvtár új honlapja, amelyet csütörtökön, a könyvtárosok világnapján mutattak be a sajtó képviselőinek.


2011. április. 15. péntek | Szerző: Sinkovics Eta

TÁMOP-pályázat tette lehetővé, hogy megújuljon a megyei könyvtár mára elavult honlapja, hangsúlyozta bevezetőjében Kiss Gábor könyvtárigazgató. A fejlesztés kétmillió forintból valósult meg egy szombathelyi cég és az intézmény munkatársainak közreműködésével. Az elkészült honlap valójában hármat tartalmaz (Kiss Gábor szavaival: három az egyben), minthogy a könyvtár főoldala nélkül, önállóan is elérhető interneten a gyermekkönyvtári, valamint a mozgókönyvtár- és hálózatgondozási honlap.

A programban szereplô kézmûves foglalkozásokat kedvelik a gyerekek, csütörtökön a közelgô húsvét jegyében alkottak - Fotó: Katona Tibor
A programban szereplő kézműves foglalkozásokat kedvelik a gyerekek, csütörtökön a közelgő húsvét jegyében alkottak - Fotó: Katona Tibor

A könyvtári főoldalon számos újdonság található, köztük a legfrissebb beszerzésekről könyvajánló, a közösségi oldal és sokféle szolgáltatás. A fejlesztések fő célkitűzéseként megvalósuló távolsági hozzáférés bővítéseként többek közt az olvasó maga előjegyezheti a szükséges könyvet, illetve önállóan meghosszabbíthatja a kintlévőségeit. A gyerekkönyvtár honlapja ugyancsak új formával, gazdag tartalommal jelentkezik, jelmondata: Utazz velünk... köss ki nálunk! Itt is található rendezvényekre invitáló, könyvajánló és még számos témacímre érdemes rákattintani. A mozgókönyvtári honlap pedig 31 településről és könyvtári szolgáltatásáról ad széles körű információt.

Csütörtökön Zsirainé Kulcsár Mária vezetésével két kézműves foglalkozásra is sor került, mégpedig a gyermekkönyvtárban szintén TÁMOP-pályázat által megvalósuló integrációs olvasásfejlesztési program részeként. A Másképp-máshogyan keretében a Béke ligeti és Dózsa-iskola 8-12 éves diákjai októbertől foglalkozásokon vettek részt, ahol a szépirodalmi olvasmányokat bábos, játékos formában dolgozták fel. De interaktív verses-zenés műsorok, tárgyalkotó kézműves foglalkozások is várták őket. A program májusban, vetélkedővel zárul."
A húsvét előtti kézműves foglalkozásokról hamarosan hírt adunk blogunkban.
Addig is hasznos és kellemes böngészést kívánunk az új honlapon:
TARKAFORGÓ KALANDOZÓK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Föld napja Könyvajánló