2013. május 14., kedd

Irodalmi kalandozások gálaműsora a Dózsa-iskolában

Kedves Látogatónk!


          A 2012-2013-as tanévben immár 20. alkalommal indítottuk útjára az Irodalmi kalandozások című megyei levelezős játékunkat. A játék célja: az olvasás szeretetének elmélyítése; a rendszeres könyvtárhasználatra ösztönzés; irodalmi élmények felkutatása a neten. A levelezős játék népszerűségét mutatja, hogy ebben a tanévben is szép számmal jelentkeztek a tanulók Zala megye különböző iskoláiból. A versengésben 27 csapat több mint 130 10-13 éves diákja vett részt. 



        Május 10-én a legjobbakat vártuk a Dózsa György Tagiskolába, délután fél háromra, hogy ajándékaikat átvehessék, illetve kiderüljön a helyezettek sorrendje. A meghívó levélben arra kértük az első hét csapatot, hogy a záró rendezvényre egy pár perces műsorral készüljenek, amelyek valamelyik könyvélményhez köthető. Készültek is a nebulók! Előkerültek a jelmezek, a regényekre vonatkozó tárgyi dolgok. 

     Számunkra, szervezők számára nem hozott meglepetést az első helyezett kiléte, ugyanis már évek óta mindig a gellénházi csapat „vitte el a pálmát”. Ez így alakult idén is, ők lettek az első helyezettek, pedagógusuk, Marcsi nénivel az élen. Őket követte a kehidakustányi, zalaszentgróti, a zalaszentiváni, a zalakarosi, illetve a zalaegerszegi Zrínyi gimnázium két csapata.
         A meghívott csapatok személyre szóló oklevelet és ajándékkönyvet kaptak. De hogy még nagyobb legyen örömük, a Lívia néni készítette praktikus, díszes kivitelezésű ajándéktárgyakat is átvehették. Látszódott az elégedettség, a felszabadultság a gyermeki tekinteteken; nem csalódtak, hogy részt vettek a játékban.
         A szokásos elköszönő jelmondatunkkal váltunk el a csapattagoktól: „Jövőre Veletek ilyenkor, ugyanitt!”

Akinek a nyári szünetben is kedve támad az irodalmi kalandozáshoz, ajánljuk a regények olvasását, és a rejtvényfüzetek megoldását!

A vidám bemutatkozásokról és a díjátadóról készült fotókat   honlapunk Fotótárában, és a képre kattintva nézhetitek meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Föld napja Könyvajánló