2015. május 28., csütörtök

Író- olvasó találkozó Both Gabival és néhány nagy öleléssel

Both Gabi A Hintarabló című mese kötetével várta az érdeklődő alsó tagozatos diákokat. Elmondta, hogy a meseregény saját élményei alapján íródott és, hogy az utcán gyaloglás közben mesélte a történetet a gyerekeinek. A történet középpontjában egy szobor áll, aki Babett névre hallgat, és elveszti az orrát, az ő orrát kell megkeresni a könyvben. 
A gyerekek ismerték a könyvet így könnyedén beszélgethettek róla, felelevenítették a kerettörténetet, a szereplőket, helyszíneket, és megbeszélték a könyv végén található utcanevek helyes elnevezéseit is.
Az írónő arról is kérdezte a gyerekeket, hogy őnekik otthon mesélnek-e a szülők, illetve szeretnek-e olvasni? Mi a kedvenc történetük, meséjük? Mitől kezd érdekelni egy könyv, mi alapján választasz olvasnivalót? Ezek nem könnyű kérdések, de a gyerekek sokféle válaszából kiderült, hogy a borító, a rajzok a szereplők nevei is fontosak. A találkozót vidám felolvasás zárta az írónő második könyvéből.  A történet főhőse egy kisfiú. Róla, azaz Palipálról a csupaszív lovagról szól ezt a történet, amit Ármin fiának mesélte az írónő. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Föld napja Könyvajánló