2016. május 24., kedd

Szenzációs könyves oldal indult: gyerekek írják az ajánlókat

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a Könyvsú-go! Válassz könyvet könnyen! című könyvválasztó oldalunkat.
Ezen a néven indította útjára a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ online könyvválasztó oldalát, amely nemzetközi példákat is követve készült el az Olvasók Diadala olvasásfejlesztési játék eredményeként. Az adatbázis alapját képező  online vetélkedő (http://www.gvkik.hu/olvasokdiadala/) és a könyvválasztó oldalhttp://konyvsu-go.gvkik.hu saját fejlesztésben készült.
Az Olvasók Diadala játék során a 20 csapat közel 200 könyvet olvasott el és dolgozott fel megadott szempontok szerint. Ennek a munkának az eredménye a Könyvsú-go könyvválasztó oldal, amely elsősorban fiataloknak készült. Az olvasmányélmények olyan ajánló oldala jött létre, ahol minden megjelenő könyvet a gyerekek véleményeztek, ajánlanak vagy nem ajánlanak saját korosztályuknak. A Könyvsú-go azonban nem csak fiataloknak készült, hanem azoknak is, akik a 12-16 éves olvasóknak szeretnének könyvet választani.
Az oldal létrejöttét megelőző játék során a csapatok a kiválasztott könyvekhez élménylapot töltöttek ki, kreatív feladatokat készítettek ( a cselekmény SMS összefoglalása , facebook profil a főhősről, divatfotó a szereplőkről). Ezek a könyvválasztás során jelenleg is megtekinthetők, ettől még színesebbé és személyesebbé  válik minden egyes könyvajánló.
A Könyvsú-go használatakor  a kamaszokat érdeklő 13 műfajból választhatunk, amely kategóriákat könyvcímekkel ruháztunk fel. A műfaj kiválasztása mellett egy másik oszlopban meghatározhatjuk, hogy milyen érzelem legyen a könyvben, amit szeretnénk olvasni. Ezek kiválasztása után megjelennek azok a könyvek, amelyeket a témákban ajánlanak a gyerekek. A borítóra kattintva pedig olvashatjuk a személyes ajánlót, valamint a könyvhöz készített kreatív feladatokat nézhetjük meg. Lehetőség nyílik a hozzászólásra, véleményezésre minden használónak.
Az adatbázis folyamatosan bővül a gyerekek ajánlói alapján.
Jó böngészést! Mi súgunk!
GVKIK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Anyák napi könyvajánló