2011. június 21., kedd

Cimbora klub évzáró kirándulása - 1. állomás Paloznak, Meseközpont

A Deák Ferenc Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárában 2010. október 1-én megalakult Cimbora klub tagsága a kezdeti 20-ról 2011 májusára 41 főre nőtt. Az alakuló első összejövetel óta a közös olvasmányok mellett a művészetek más területére is kitekintettünk (színház, zene, kézművesség). Vendégeink (Tölgyesi Lívia írónő, illetve Lackfi János író, költő) a próza- és versírás rejtelmeibe vezették be a gyerekeket a tanév folyamán. E mellett volt internetes kalandozás és sok-sok játék, móka és kacagás a havi találkozásokon.
Évzáró közösségépítő programként egy napos autóbuszos balatoni kirándulást ígértünk a gyerekeknek, melynek programját már ősszel elkezdtük szervezni, amikor a gyermekkönyvhét vendégeként a paloznaki Meseterápiás Központ vezetőjétől, dr. Boldizsár Ildikótól meghívást kaptunk egy Meseközpont-bemutatóra.  A megtisztelő felajánlást gyermekkönyvtárunk állományából kivont, de a Meseközpont alakuló könyvtárában még jól hasznosítható könyvcsomaggal "érdemeltük ki" (köszöntük meg), és nagy örömmel készültünk a gyerekek számára ezzel a „Meglepetés”- programmal.
.A május 28-i kirándulás első állomása a paloznaki Meseterápiás Központ, közismertebben Meseközpont volt. A Meseközpont céljára kedves vendéglátóink egy beszélgetés keretében vezették rá a gyereket: Mindenkinek szüksége van a „jólléthez”a lélek békéjére és a gondolat szabad szárnyalására. Az ide érkező felnőttek és gyerekek ezekkel nem rendelkeznek, a mese és a madarak segítenek nekik  - dr. Boldizsár Ildikó és segítője - akinek a neve is Madár - közreműködésével. 

Megcsodálhattuk a Mesék házát, ahova mindenki elhozhatja „felszabadító” meséjét, itt gondosan megőrzik és vigyáznak rá. 


A Tündérház emeletén puha párnák, takarók vártak ránk, hogy letelepedve jól érezzük magunkat vendéglátóinkat hallgatva. 


Majd két kiscsoportban indultunk felfelé, az „Óperencián túlra” – váltva - egyik csoport a madarakhoz, a másik az Óperenciás házba, ahova nemsokára árva gyerekek érkeznek, hogy megtapasztalhassák a „jóllét”érzését. Boldizsár Ildikó mesét ajándékozott nekünk, velünk „avatta fel” első meséjével a házat, ami különös szépséget és ünnepélyességet adott ennek a délelőttnek. 


Jelképesen „átadtuk” mi is „ajándékunkat”,
előző nap Lackfi János költő segítségével
készült versünket.
Lackfi János és a cimborák versei olvashatók honlapunkon.



A Cimbora-kirándulás 1. állomásáról készült

fotók megtekintését szeretettel ajánljuk:

TARKAFORGÓ KALANDOZÓK

A 2011. évi kirándulásunk költségeit két cég vállalta. Köszönjük a KONDEX KFT.- nek és vezetőjének, Kondor Zsoltnak; valamint a MÁTÉ-HÁZ KFT. - nek és vezetőjének, Hoffmann Péternek, hogy segítségükkel kirándulásunk megvalósulhatott, és a gyerekek szép élményekhez juthattak támogatásukkal.

A kirándulás élményeinek megosztását folytatjuk...

:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Föld napja Könyvajánló