2011. június 10., péntek

A Cimbora klub vendége volt Lackfi János


         Május 27-én Cimbora-klubunk meghívott vendége Lackfi János író, költő volt. Körülbelül huszonöt „gyerkőc”, Cimbora-tag várta kíváncsian velünk, felnőttekkel együtt az előadót. Percre pontosan érkezett, kicsit csapzott hajjal (kánikulai forróság volt aznap), de annál vidámabb mosollyal arcán. Már az egyéniségéből, megjelenéséből sugárzott a jókedv, a derű. Ezt a hangulatot csak tovább fokozta, amikor elkezdett beszélni, gesztikulálni. Már a bemutatkozó mondatai (kicsoda is ő; hány gyereke van; miért is lett költő) jókedvre derítették a hallgatóságot.
         Aztán tényleg a derű, az önfeledt kacagás percei következtek. Lackfi János először az Apám kakasa című verseskötetét ajánlotta figyelmünkbe, melynek Vörös István a társszerzője. A verseskötetben klasszikus és kortárs magyar költők közismert költeményeire írtak „átdolgozásokat”, humoros versváltozatokat...
        A Cimbora-írásműhelyről szóló élménybeszámolónkat honlapunkon követheted tovább - kattints ide!
        Vendékönyvünben a következő kedves sorokat hagyta emkékül a népszerű alkotó a zalaegerszegi gyerekeknek:

         A Zalai Hírlapban  Lackfi János tenornak készült, író lett címmel jelent  meg a május 27-én készített interjú, mely online-változata érdekes videót is tartalmaz (Jó iskolát!).

A költő két könyvét dedikálta könyvtárunk olvasóinak:


SZERETETTEL AJÁNLJUK LACKFI JÁNOS KÖNYVEIT MINDEN KEDVES KISEBB ÉS NAGYOBB OLVASÓNKNAK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Föld napja Könyvajánló