2011. június 29., szerda

A Cimbora klub évzáró kirándulása - Balatonfüred - parti séta

A múzeumból kilépve végre a felhők közül  előbújt a nap, már csak fél óra volt hazaindulásig, a szívkórház előtti füredi savanyúvizet mindenki megkóstolta, és rövid sétát tehettünk a Balaton partján, a Tagore sétányon. Élvezettel ugrották át a fiúk a szökőkút víznyalábjait, (olyannyira, hogy Zám Máté nadrágcserére is kényszerült), gyönyörködtünk a rózsakertben, és még az elmaradhatatlan fagyizásra is jutott idő.  A Balaton parti séta fotói megtekinthetők honlapunk Galériájában.







          
  A reformkori séta - program idő hiányában elmaradt, de sebaj, jövőre ezzel kezdünk, mert a füredi mólón elhatároztuk, hogy egy év múlva Balatonfüred és Tihany lesznek a Cimbora-kirándulás célpontjai. S hogy megvalósulhat-e ez az álom? Minden bizonnyal, ha megint lesznek olyan támogatóink, akik fontosnak érzik a gyerekek kulturális fejlődését.

 A 2011. évi kirándulásunk költségeit két cég vállalta. Köszönjük a KONDEX KFT.- nek és vezetőjének, Kondor Zsoltnak; valamint a MÁTÉ-HÁZ KFT. - nek és vezetőjének, Hoffmann Péternek, hogy segítségükkel kirándulásunk megvalósulhatott, és a gyerekek páratlan élményekhez juthattak támogatásukkal.


A gyerekeknek minden tetszett, de leginkább a Meseközpont jelentett maradandó élményt. Farkas Hanna őszinte véleménye a paloznaki Meseközpontról: EZ EGY CSODA! És tényleg! Szavakkal nem kifejezhető, ami itt létrejött, ezen a délelőttön boldogok voltunk, hogy ennek a csodának mi is szemlélői lehettünk.
A csonkahegyháti cimborák Madaras mese címmel írták meg élményüket:


"Madaras mese

Ment, mendegélt a busz, és megállt egy domboldalon egy cifra rácsos kapu előtt. Mögötte nagy kert terült el, és a domb tetején egy csodálatos palota. A palota Királynője a busz vándorai elé jött, és kedves szóval behívta őket. Bent a királynő megmutatta az összes termét. Volt egy Testőre, aki elvezetett minket a királynő kedvenc állataihoz, a madarakhoz. A Madárház csodálatos volt, itt megnéztük, ahogy az apuka-kanári eteti összes fiókáját, és még a feleségét is. Csodaszép volt a madarak trillázása, egészen közel repültek hozzánk, nem féltünk tőlünk. A madaras kastélyban árva gyerekeket hív majd a mesekirálynő, hogy ne legyenek olyan szomorúak, mert nincsenek szüleik.
A Királynő mesét mondott nekünk egy emberről, akik szárnyat csinált magának, hogy repülni is tudjon. Minden ember szeretne repülni! Mi is!"

                     Gyenese Krisztián, Szabó Viktória és Horváth Zoltán
                                                                                  (Csonkahegyhát, 5. o.)


A Cimbora-kirándulásról szóló élménybeszámolónk honlapunkon is olvasható.

Hasonló élményeket kívánunk látogatóinknak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Föld napja Könyvajánló